DE KRACHT VAN “FINANCIAL LITERACY”

May 12, 2017

“Laat geld voor u werken. Geld slaapt niet, wordt niet moe en gaat niet op vakantie!”

Anonymous          

 

Welkom in de Investors’ Corner! Dit is het eerste artikel in een hopelijk lange reeks die u informeert, adviseert en vermaakt met financiële basiskennis en de opwindende manieren waarop u op eerlijke wijze al slapende geld kunt verdienen!

 

Wat zijn uw huidige financiële verplichtingen?

 

Wilt u meer geld verdienen zonder langer te hoeven werken of om salarisverhoging te hoeven vragen?

 

Wilt u meer geld verdienen zonder langer te hoeven werken of om salarisverhoging te hoeven vragen?

 

 

Wilt u meer geld op uw bankrekening hebben staan zonder dingen te doen die het daglicht niet kunnen verdragen?​

 

Er bestaat een legitieme en simpele manier om dit te bereiken. Deze methode heeft de tand des tijd doorstaan, ook al heeft hij zijn uitdagingen, zoals de financiële crises van 2008. Maar aan elk geweldig idee kleven zekere risico’s, niet waar? Heel veel rijken der aarden, van Warren Buffet tot Oprah Winfrey, maken er ook gebruik van! En wat zou u anders maken dan hen? Ik ben er zeker van dat zij niet specialer zijn dan u en ik! Het zijn tenslotte gewone stervelingen, net als ieder ander.

 

Neem de controle

Wat doen ze dan precies? Deze artikelenreeks leert u om het zelf te doen! Om precies hetzelfde te doen wat zij al jaren doen!

 

Oké, daar komt hij dan... daar gaan we. Tromgeroffel graag.

 

Ze investeren! Ze laten hun geld voor hen werken in plaats van voor hun geld te werken! Zo simpel is het. Haal nu uw onderkaak maar van de vloer en doe uw mond weer dicht! Wat had u dan verwacht? Een magisch toverdrankje of een ingenieus plan voor een sluwe financiële coup à la Ocean’s 11? Kom op zeg, laten we terugkeren naar de werkelijkheid!

 

De eenvoudige en opwindende oplossing is om te investeren, waaraan ik zou willen toevoegen dat dit echt iets totaal anders is dan sparen; maar die discussie bewaren we voor een andere keer. Het is het briljante idee dat het antwoord vormt op de vragen die we eerder stelden. Hoewel het een eenvoudige oplossing is, gaat deze serie niet over manieren om snel rijk te worden! Als u daarnaar op zoekt bent, vouw dan deze krant maar weer op, leg hem op tafel en ga verder met uw opwindende baan!

 

Get in the know

We zullen kleine stapjes moeten nemen voordat we springen, maar springen zullen we!! In de komende artikelen zal ik belangrijke begrippen uit de wereld van de financiële en kapitaalmarkten uitleggen, zodat u beter begrijpt waar het over gaat als we het straks over de meer ingewikkelde, maar leuke zaken gaan hebben!

 

Dit vormt een springplank om volop te kunnen profiteren van de lucratieve voordelen van “financial literacy”, een begrip dat door pbs.org wordt gedefinieerd als het vermogen om kennis en vaardigheden te gebruiken om financiële middelen effectief te beheren, voor een levenslang financieel welzijn. Met andere woorden: alleen al door het lezen van deze artikelen die uw interesse voor andere financiële literatuur zullen wekken, zult u in staat zijn om uw geld beter te beheren. In plaats van te blijven steken in het schulden moeras, zult u hierdoor uw eigen financiële onafhankelijkheid en die van uw gezin zien toenemen.

 

 

De DCSX heeft ingezien dat hier behoefte aan is, omdat “financial literacy” tegenwoordig belangrijker is dan ooit tevoren. Dit komt omdat we langer leven, wat betekent dat we meer geld opzij moeten leggen voor de extra jaren na onze pensionering. Bovendien bezuinigt de overheid op de sociale voorzieningen, terwijl financiële producten steeds ingewikkelder worden en door een enorm aantal instellingen vanuit alle hoeken van de wereld worden aangeboden.

 

Dit betekent dat het loont om op fundamenteel niveau te weten wat ons wordt aangeboden, zodat we maximaal kunnen profiteren van de voordelen op basis van onze eigen, unieke omstandigheden!

 

Blijf niet achter

Op het persoonlijke vlak betekent dit dat u een paar stappen verder kunt zetten dan alleen maar een huishoudboekje bijhouden of de prijzen in de supermarkt vergelijken. Wanneer u dit goed doet, bent u uiteindelijk niet steeds afhankelijk van de volgende salarisbetaling om weer wat geld te hebben.

 

Op zakelijk niveau zal het u helpen om kansen te pakken die wellicht al jaren voor het grijpen lagen.

 

Kennis loont! Wat u niet weet, kost u misschien wel een gezinsvakantie in Italië of 5% extra nettowinst voor uw bedrijf!

 

Dit is een opwindende reis en ik sta te trappelen om te vertrekken. Ik hoop dat u met me mee gaat om te ontdekken hoe u uw geld voor u kunt laten werken! Maak een afspraak

 

“Laat uw geld voor u werken, anders zult u altijd voor uw geld moeten blijven werken”

Marshall Sylver

Back to Top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Willemstad, Curaçao

  • Vertex Investments Facebook
  • Vertex Investments Twitter
  • Vertex Investments LinkedIn

©2019 VERTEX INVESTMENTS. ALL RIGHTS RESERVED.